VIVOBAREFOOT PRIMUS HIVIZ

03.04.2018 12:05

Vo svojom živote obľubujem výnimočnosť. Hľadám ju v ľuďoch, veciach...teniskách. A presne toto je to slovo, ktoré mi prvé prišlo na um po rozbalení krabice s novými Primus HIVIZ. Tento model sa úplne vyčlenil od zvyšku bežeckej rodiny VIVOBAREFOOT. V čom spočíva teda jedinečnosť tejto tenisky?

Podrážka je síce štandardná ako u ostatných Primusov určených na cestné behy s ochranou proti prepichnutiu, ale zvršok je vyrobený z prelomovej reflexnej sieťoviny. Áno čítate správne, tie tenisky svietia ako žiarivý diamant pri každom svetle pouličnej lampy, v odraze automobilových svetlometov či bežeckých čeloviek. S týmito botami sa všetko razom mení na jednu nekončiacu párty!

Primus HIVIZ Primus HIVIZ

Ešte sa nestalo, aby som prvú recenziu písal až po viac ako roku užívania, ale chcel som si byť naozaj istý že tenisky otestujem dokonale. Nabehal som v nich cez 700 km zväčša asfaltovými ulicami Bratislavy. Za každého počasia v každom ročnom období. HIVIZ majú termo vložku, vďaka ktorej sa nemusíte obávať prechladnutia od chodidiel aj pri behu naboso v mínusových teplotách. Zároveň je vrchný materiál vode-odpudivý, takže aj cestný polmaratón v lejaku bol relatívne komfortný. Čo nanajvýš oceňujem je fakt, že oproti iným modelom PRIMUS majú HIVIZ tvrdú gumu potiahnutú okolo špičky, takže aj pri občasnom zakopnutí o obrubník alebo kanál sa nemusíte obávať zlomených nechtov.

Primus HIVIZ

Rozhodne najprekvapivejším faktom však ostáva životnosť tohto modelu. Pracujem ako kondičný tréner a okrem už spomenutých stoviek kilometrov som tenisky nosil doslova tisíce hodín vo fitness centre pri trénovaní klientov, alebo samotnom cvičení. Za celý tento čas vznikol iba jediný kaz na zvršku, ktorý som si však spôsobil sám keď sa mi nechcelo rozšnurovať šnúrky a silou som chcel obuť bosú nohu. Inak nemajú jediný kaz a za tých päť rokov čo nosím VIVOBAREFOOT obuv, som sa nestretol s takto trvácnou teniskou!

  Primus HIVIZ

Pre mňa osobne, je model PRIMUS HIVIZ to najlepšie čo kedy táto značka priniesla na trh. Môžete si ho obuť na cestný maratón, na diskotéku do klubu (kde som bol samozrejme v tomto žiariacom modely stredobodom pozornosti:), ale aj na nedeľnú bohoslužbu. Je spojením zvláštnej elegancie, odvážneho návrhu a dokonalej funkčnosti. Jednoducho byť „IN“ sa dá aj naboso...

 

Autor: Peter Fijalka