Vivobarefoot PRIMUS ROAD

28.06.2016 16:58

Krásne, elegantné, povedala by som priamo stvorené pre ten najviac bosý pocit. Také sú Vivobarefoot PRIMUS ROAD – a to nielen na ceste, ako je odvodené z ich názvu, ale tiež na indoor cvičenie.

Toopánky Vivobarefoot Primus Road Ahoj, volám sa Tereza Gecová a som majsterka Českej republiky v behu na 100 km. Som vytrvalostná bežkyňa alebo tiež ultramaratónska bežkyňa. K ultra som sa dostala v druhej polovici roku 2014. Kúzlo bosého behania som našla v Mexiku na ultramaratóne Blanco Caballo. Po návrate domov som objavila brniansku predajňu Vivobarefoot a začala svoj bosý život.

Topánky si obúvam nielen na bežnú chôdzu, ale aj na behanie. Spoločne s Vivom som vlani nabehala kopu kilometrov a krásnych umiestnení na pretekoch.

 

Som VIVO a topánky Vivobarefoot si obúvam na každú príležitosť!


Bohužiaľ (alebo vďakabohu), ako vytrvalostná bežkyňa musím čas od času potrápiť svoje telo v posilňovni. No hej. keď musíš, tak musíš. Nie som úplne fanúšik posilňovní, fitiek a ďalších cvičebných štúdií, ale keď máš na nohách tie správne tenisky – čo v mojom prípade Vivobarefoot PRIMUS ROAD určite sú – nie si na to sám.

Pre každého bežca je dôležité mať pevný stred tela. Dobrým cvičením na tieto účely je TRX, balančné plošiny, bosu a ďalšie. Ja som si vybrala bosu. Predsa len, „naboso na bose“ hovorí za všetko.

Recenzia topánok na cvičenie – Vivobarefoot PRIMUS ROAD

Tento spôsob cvičenia je dobrý i na spevnenie chrbtice. Už dlhší čas mám bolesti chrbtice, čo je ďalší dôvod môjho cvičenia a posilňovania. Po porade s trénerom som „bosé“ bosu cvičenie zaradila k svojim ďalším aktivitám. Prvé cviky boli zábavné, pretože som sama nevedela, čo bosu dokáže. Pre vás, samozrejme, je skôr zaujímavé, ako sa správali nohy a topánky:

  1. Topánka – dobre drží na nohe, systém zaväzovania má výhodu v tom, že šnúrky sú pevnejšie.
  2. Noha – má oproti iným topánkam dostatočný komfort vďaka širšej špičke.
  3. Bosu – je proste nástroj na cvičenie.

Cviky sú klasické. Na bose môžeš behať, skákať, robiť výpady aj drepy (tie sú naozaj vtipné). Celkovo je dôležité sa vždy vyrovnať. A to kúzlo začína v nohe. Alebo v topánke? S topánkami Vivobarefoot je to takmer jedno a to isté.


Vďaka širokej prednej časti tenisky sa prsty nijako nekrútia a nedeformujú, sú teda voľné a rovné, čo je dôležité na celkové porovnanie. Je to také hľadanie rovnováhy, kedy priestor v topánke umožní prstom pretiahnuť sa, prepnúť, a tým si zaistiť správnu stabilitu.

Nasledujú ďalšie rôzne cviky, kde je kladený dôraz na držanie tela, ale tiež na celkovú súhru topánok – nôh – bosi. Samotné cvičenie naboso na bose si veľmi užívam. Je to zmena oproti behaniu. Má to však svoje veľké pozitíva pre samotný beh.

Topánky Vivobarefoot PRIMUS ROAD odporúčam všetkým, ktorí chcú nájsť dokonalú rovnováhu. Je to o nás samotných. U mňa toto rozhodnutie malo veľký vplyv na pretrvávajúcu bolesť chrbtice, ale tiež na zvýšenie efektivity v behu samotnom. Vďaka môjmu trénerovi a vhodnému výberu topánok mi cvičenie vo fitku robí radosť a aj moja chrbtica už nie je taká boľavá.


Som VIVO a cvičenie v týchto topánkach MILUJEEEEEEM!

No, a čo vy ostatní, ako ste na tom? Podeľte sa s nami o svoje príbehy v topánkach Vivobarefoot :)

Budeme sa na ne tešiť!

Tereza Gecová a tím Vivo topánok

topánky Vivobarefoot Primus Road recenzia