Pre zdravé nohy

14.04.2015 15:11

Nohy by mali byť silné a spevnené, mali by tvoriť základný stavebný kameň zdravia a pohybu. Ak chodíte celý život v normálnych topánkach a väčšinu času sedíte, pravdepodobne budete mať slabé chodidlá. 

Ľudské chodidlá sú zložitou časťou tela, ktorá je, jednoducho, úžasná. Nemali by sme ich ochraňovať ani väzniť v normálnej obuvi, ale naopak, dať im priestor a slobodu, aby mohli rozvinúť svoj plný potenciál. Veríme, že chodidlá majú všetku potrebnú technológiu, chýba im len trocha ochrany proti prepichnutiu a zaistenie tepelného komfortu. Objavte ďalšie dôvody, prečo robíme topánky, ktoré sú pre vaše nohy skvelé.

zdravé topánky Vivobarefoot

Normálne topánky vám ničia chodidlá

Takmer všetka obuv obmedzuje prirodzenú funkciu a tvar palca na nohe (tým, že sú úzke a prstom nedovoľujú roztiahnuť sa).

Normální boty ničí chodidla

Zamyslenie

Nie je to žiadna novinka ani moderný objav. Ľudské telo ovplyvňujú len večné fyzikálne sily, a nie tie, ktoré pôsobia na nohy kvôli nesprávnej obuvi. O vplyve normálnej obuvi na ľudské chodidlo vieme už dlho. Prekvapivo, už pred šesťdesiatimi rokmi F. W: Knowles vo svojej štúdii (Vplyv obuvi na tvar chodidla: anatomický pokus; Effects of shoes on foot form: an anatomical experiment) objavil pozitívny vplyv plochej a širokej obuvi na zdravý tvar chodidla. V nedávnej dobe Dr. Nick Campetelli sledoval štrukturálne zmeny chodidiel po prezutí na minimalistickú obuv.

topánky Vivobarefoot

Riešenie

Posilnite chodidlá denným cvičením Toe-Gy (video) a noste obuv, ktorá umožní, aby sa nohám darilo a prsty mohli žiť.

Vyberte si topánky, ktoré sú pre vaše nohy dobré!

(#PreZdravéNohy)

Viete niečo o nohách? Povedzte to svetu a použite tag

#forfootsake (#prezdravénohy)

topánky pre zdravé nohy