Vivobarefoot na golfe

03.04.2015 09:50

Dostal som možnosť otestovať golfové topánky značky VIVOBAREFOOT. Nikdy predtým som topánky založené na tomto princípe nemal na nohách. Ale myšlienka chôdze naboso ma zaujala, a preto som neváhal a topánky si hneď vzal na nohy. Najprv som nevedel, čo od nich očakávať, pri golfe nie je potrebné, aby noha bola v topánke stabilná a hráč mohol dobre držať rovnováhu. Tieto topánky vyzerajú na prvý pohľad mäkko a ohybne, čo je opak väčšiny golfových topánok.

Topánky testujem zatiaľ asi týždeň, kedy som odohral 3 osemnástky a strávil niekoľko hodín na drivingu. Z pohľadu chôdze sú topánky veľmi pohodlné. Pocit s chôdze po trávnatých plochách je oslobodzujúci. Nepociťujem žiadne obmedzenia pri golfovom údere, aj keď samotná topánka je oveľa mäkšia a pružnejšia. Na to si človek rýchlo zvykne. Keď som hovoril s niekoľkými profesionálnymi golfistami, ktorí ich už nejaký čas nosia a poznajú, nemohli si topánky vynachváliť. Prestala ich vraj bolieť chrbtica, chodidlá, po hre neboli takí unavení. Ja zatiaľ vo „Vivobarefootach“ nechodím tak dlho, aby som mal takúto spätnú väzbu.

 

Je škoda, že topánka nie je 100 % vodoodolná, aby človek mal pocit komfortu aj v úplne mokrej tráve. Jediný problém, ktorý som s topánkami mal, je ten, že ma dreli zospodu do členkov. Zrejme majú vyššiu hranu než topánky, na ktoré som bol zvyknutý. To je jediná „chyba na kráse“, ktorú som u nich objavil. Prajem všetkým veľa presných rán ododhraných v týchto topánkach.

 

Jan Cafourek, člen CPGA a ProGolf Tour

Od jesene 2014 profesionál na PGA Czech

www.jancafourek.com